Мобільна лабораторія Tech LabInno Брав участь

Доданий
14.08.2020
Номер
10
Конкурентоспроможна економіка

Проєкт покликаний ознайомлювати та залучати учнів школи Львівської області до інноваційних технологій та процесів з метою їх подальшого залучення до створення інноваційних технологій майбутнього, а саме з основами прототипування, 3D моделювання, фрезерування, гравіювання та використання лазерної установки, використання робототехніки та VR технологій у житті та демонстрація успішних стартапів.

Автор проєкту
Назар
Назар Подольчак
Бюджет
1 181 896 грн
Розрахунок загального кошторису
Теги
Економіка
Район
Загальнообласний

Опис

Чи Ваш проєкт має співфінансування з місцевого бюджету у розмірі не менше 10% з місцевого бюджету?

Так.
Згідно вимог щодо реалізації проєктів ДФРР є співфінансування у розмірі 10% - 118 189,6 грн.

Мета та завдання проєкту

Залучення учнів старших шкіл у Львівській області для ознайомлення з інноваційними технологіями, процесами та продуктами з метою поширення інформації про інновації, залучення учнів до інноваційних процесів, акумулювання та виявлення потенціалу в учнів під час використання основ прототипування, 3D моделювання, фрезерування, гравіювання та використання лазерної установки при роботі. Використання робототехніки та VR технологій. Демонстрація можливостей сучасних та успішних стартапів з України, Ізраїлю. Виставка стартапів є важливим елементом у демонстрації інноваційних підходів до вирішення проблем сьогодення.
Завдання –
- Ознайомлення учнів з інноваційними технологіями
- Демонстрація можливостей сучасних технологій та їх ролі у сучасному світі
- Заохочення учнів до розвитку інноваційних процесів та їх вдосконалення
- Продемонструвати можливості сучасних та успішних стартапів з України, Ізраїлю.
- Навчанням основам прототипування
- Продемонструвати основи моделювання для 3D принтерів
- Демонстрація та вивчення основ фрезерування, лазерного випалювання та гравіювання з використанням інноваційних технологій та методик
- Ознайомлення з робототехнікою та вивчення основ роботи роботів
- Демонстрація та використання VR технології
- Доведення значення важливості розвитку інноваційних проектів на прикладі виставки стартап проектів

Кількість населення, на яке поширюватиметься проєкт

2 000 учнів шкіл Львівської області

Опис проблеми, на вирішення якої спрямований проєкт

Сучасні випускники не є зацікавленими у розвитку технологічних процесів із залучення інноваційних технологій.
Немає достатніх можливостей для ознайомлення з інноваційними технологіями та прямою участю долучення до даної сфери. Недостатня кількість матеріалів, щодо застосування інновацій у сучасному житті.
Мобільна лабораторія Tech LabInno зможе продемонструвати та навчити основам прототипуванням з використання інноваційних процесів, тим сами збільшити зацікавленість школярів до технічних спеціальностей, використання набутих навичок та інноваційних процесів у житті.
Учні шкіл не мають повноцінних можливостей до ознайомлення з прототипами успішних стартапів, тому виставка стартап проектів з України та Ізраїлю допоможе ознайомити з успішними прикладами, та надихне на застосування креативних підходів у мисленні та створенні стартапів із використанням інноваційних технологій.

Пріоритетна ціль реалізації проєкту - конкурентоспроможна економіка, туристична привабливість

Відповідно до Стратегії розвитку Львівської області на період до 2020 року, проект відповідає стратегічній цілі -
1. Конкурентоспроможна економіка
1.3. Наука та інновації
1.3.5. Підтримка кращих наукових шкіл та дослідницьких колективів.
Створення інноваційних наукових лабораторій для молоді

Очікувані кількісні та якісні результати від реалізації проєкту.

Кількісні:
Кількість учнів, що буде залучена до демонстрації можливостей інноваційних процесів.
Якісні:
Збільшення зацікавленості школярів до технічних спеціальностей.
Застосування набутих навичок у майбутньому.

Інноваційність, соціальна ефективність, загальнодоступність, бюджетна ефективність проєкту

Інноваційність проекту полягає у тому, що це перша у Львівській області мобільна лабораторія, яка за свою мету має сприяння поширенню інформації про інноваційні процеси та технології з їх застосуванням у житті.Інноваційність проекту полягає у тому, що школярі шкіл Львівської області зможуть долучитися до технологічних процесів з застосуванням інноваційних технологій: прототипування, 3D моделювання, фрезерування, гравіювання та використання лазерної установки при роботі. Використання робототехніки та VR технологій.
Мобільна лабораторія буде безкоштовною та загальнодоступною для учнів шкіл та зможе демонструвати інновації та залучати учнів до розробки процесів творення інновацій- створення моделей для 3D принтерів, лазерної, фрезерної та гравіювальної установки, участь у демонстрації та використанні робототехніки, залучення до використання VR технологій та продуктів.
Інноваційна лабораторія матиме можливості для залучення людей з інклюзією, адже буде проводити демонстрацію інноваційних технологій у школах населених пунктів.
Бюджетна ефективність проекту полягає у тому що учні шкіл зможуть ознайомитися з інноваційними технологіями та процесами у безкоштовній формі, велике коло залучених до процесу зможe самостійно спробувати створювати моделі, використовувати робототехніку та VR технології.

Орієнтовний план заходів з реалізації проєкту

План заходів з реалізації -
жовтень-грудень 2020 - проведення тендеру на придбання автомобіля та необхідного обладнання
грудень 2020 - завершення тендерних процедур, закупівля обладнання

Інша інформація щодо проєкту (за потреби)

Мобільна лабораторія зможе продемонструвати та навчити основам прототипуванням з використання інноваційних процесів та їх подальшого застосування у житті. Відкриття можливостей інноваційного процесу для учнів. На базі мобільної лабораторії проводиться виставка успішних стартапів та стартап-проектів з України та Ізраїлю метою якої буде демонстрація можливостей застосування інноваційних технологій для вирішення проблем сьогодення. Даний проект проект покликаний продемонструвати та навчити основам прототипуванням у різних інноваційних напрямах з метою збільшення інтересу до технічних спеціальностей. Доведення можливостей інноваційних технологій та їх застосування у житті у показі успішних стартапів з виставки стартап-проектів України та Ізраїлю.

Яка частина фінансування вашого проєкту із державного бюджету (грн)?

1063706.4

Обсяг співфінансування проєкту з місцевого бюджету, грн

118189.6

Вкажіть ваш E-mai

lts@lpnu.ua

Фотографії

Файли

Експертна оцінка