Оголошено початок відбору проєктів ВГБ Львівської області

Оголошено початок проведення відбору проєктів Всеукраїнського громадського бюджету (ВГБ) Львівської області.

Регіональною комісією з оцінки та попереднього конкурсного відбору проєктів ДФРР оголошено початок проведення відбору проєктів Всеукраїнського громадського бюджету (ВГБ) Львівської області. Прийом заявок для участі в конкурсі триватиме на онлайн-платформі https://vgblv.pb.org.ua з 15.07.2020 по 14.08.2020 (30 календарних днів). Основні етапи конкурсу подаються нижче:



Також комісією визначено пріоритетні напрями проєктів на 2020 рік: «Конкурентоспроможна економіка» та «Туристична привабливість».


В рамках напряму розвитку туризму можуть бути реалізовані такі проєкти як:

  туристична  інфраструктура,

  збереження архітектурної спадщини та розвиток мистецтва, 

  туристичні продукти (розвиток зеленого, активного, спортивного та вело- туризму) тощо.


В рамках напряму конкурентоспроможної економіки можуть бути реалізовані такі проєкти як:

  розвиток інфраструктури підтримки підприємництва, кластерів, індустріальних парків;

  підтримка проєктів у сфері екологічно безпечних та енергоефективних технологій;

  розвиток дослідницької бази та інфраструктури передачі технологій при академічних установах та ВНЗ;

  створення технологічних парків та бізнес-інкубаторів для науковців та малого бізнесу, підтримка інноваційних ініціатив тощо.

Детальніше із відповідними пріоритетами можна ознайомитися у Стратегії розвитку Львівської області на період до 2020 року та Плані заходів з реалізації у 2019 – 2020 роках Стратегії розвитку Львівської області на період до 2020 року.


Довідково:

«Всеукраїнський громадський бюджет» Львівської області (далі – ВГБ) – це інноваційна програма, яка є інструментом участі громадян Львівської області віком від 18 років у розподілі частки державного фінансування шляхом подання проєктів та проведення відкритого громадського електронного голосування за обрані проєкти.

Хто може бути ініціатором?

У конкурсному відборі можуть брати участь громадянин України віком від 18 років, що має зареєстроване місце проживання на території Львівської області, наукові установи та громадські організації, місцеві органи влади, які здійснюють діяльність у межах Львівської області.

Які проєкти будуть допущені до голосування?

Інвестиційні проєкти мають відповідати вимогам законодавства, пріоритетам, визначеним Стратегією розвитку Львівської області на період до 2020 року та отримати 20 електронних голосів підтримки.

Які вимоги до проєктів?

При підготовці проєкту ініціатор/автор забезпечує його відповідність таким вимогам:

-        термін реалізації становить до 1 року;

-        співфінансування з місцевих бюджетів на рівні не менше 10 відсотків;

-        загальна кошторисна вартість проєктів будівництва (нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт) має складати понад 5 млн грн, а для інших проєктів – понад 1 млн грн;

-        питання реалізації проєкту знаходиться в межах повноважень органів місцевого самоврядування Львівської області;

-        реалізація проєкту має здійснюватися виключно на об’єктах, які належать до комунальної форми власності, та/або на землях комунальної форми власності;

-        сфера реалізації проєкту має бути публічною;

-        для проєктів, ініціатором подання яких є громадяни України віком від 18 років, наукові установи та громадські організації, обов’язковою умовою є отримання позитивного висновку відповідного органу місцевого самоврядування, на території якого планується реалізація такого проєкту, з інформацією щодо його згоди виступати заявником проєкту.

 

З положенням про проведення конкурсу та іншими довідковими матеріалами можна ознайомитися на онлайн-платформі конкурсу за посиланням https://vgblv.pb.org.ua у розділі «Довідкова інформація».