Обговорено питання підготовки конкурсу "Всеукраїнський громадський бюджет" на Львівщині

Сьогодні представники департаменту економічної політики ЛОДА, Агенції регіонального розвитку Львівської області та ГО "Європейський діалог" провели ознайомчу зустріч із представником ГО «SocialBoost» Катериною Борисенко з питань підготовки онлайн-платформи для реалізації у Львівській області Всеукраїнського громадського бюджету в 2020 році.

Львівською ОДА було підписано Меморандум про співробітництво з Громадською організацією «Форум розвитку громадянського суспільства» і Громадською організацією «SocialBoost» щодо надання підтримки в проведенні у 2020 році конкурсу "Всеукраїнський громадський бюджет" у Львівській області.

На сьогодні департаментом економічної політики спільно із Агенцією регіонального розвитку області розробляється положення про Всеукраїнський громадський бюджет. Після затвердження положення відбудеться навчання для заінтересованих сторін, а також розпочнеться подання проектів.

Довідково:

В рамках Державного фонду регіонального розвитку передбачена можливість для представників громадськості взяти участь у конкурсі «Всеукраїнський громадський бюджет».

Так, у 2020 році на Львівщині орієнтовно 1% від загальної суми ДФРР буде виділено на Всеукраїнський громадський бюджет. Відповідна можливість передбачена саме для представників громадськості.