ФОРУМ ІДЕЙ КОНКУРСУ ВГБ ЛЬВІВЩИНИ: ПІДСУМКИ

Онлайн-форум авторів проєктних ідей Всеукраїнського громадського бюджету у Львівській області на 2020 рік.

Сьогодні відбувся онлайн-форум авторів проєктних ідей Всеукраїнського громадського бюджету у Львівській області на 2020 рік, який пройшов за участю більше як 50 представників громадськості та місцевих органів влади: департаменту економічної політики Львівської ОДА, керівників проєкту «Пілотне впровадження ВГБ в областях України», що здійснюється в рамках проєкту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні» (реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії), та експертного офісу впровадження Всеукраїнського громадського бюджету, проєкту Ради Європи “Сприяння участі громадян у демократичних процесах прийняття рішень", представників інститутів громадянського суспільства Львівщини та потенційних авторів та ініціаторів проєктів.

Модерував захід національний експерт Ради Європи, ініціатор та розробник моделі, член експертного офісу впровадження Всеукраїнського громадського бюджету та експерт проєкту ПРООН з впровадження ВГБ в областях України Олексій Коваленко.

Т.в.о директора департаменту економічної політики Львівської ОДА Степан Куйбіда привітав учасників форуму та висловив переконання щодо корисності впровадження таких хороших ініціатив як Всеукраїнський громадський бюджет. "Дякую експертам та партнерам Всеукраїнського громадського бюджету у Львівській області за методичну, організаційну та інформаційну підтримку! Львівщина змогла запустити пілотну ініціативу ВГБ саме завдяки Вам! Також вдячний активним мешканцям області, які сьогодні разом з нами вивчатимуть умови конкурсу та формуватимуть свої ідеї для конкурсу. Бажаю усім успіху", - зазначив Степан Куйбіда.  

Після чого про місію, формат та етапи конкурсу Всеукраїнського громадського бюджету у Львівській області розповіли Оксана Косенко (спеціалістка з розвитку громадянського суспільства проєкту ПРООН), Віктор Гурський (виконавчий директор SocialBoost), Олексій Коваленко (національний експерт Ради Європи), Вадим Табакера та Галина Широчук (представники департаменту економічної політики ЛОДА), Артем  Стельмашов (член експертного офісу впровадження Всеукраїнського громадського бюджету), Ірина Стасюк (експертка з партисипації та громадського бюджету, експертка ПАУСІ), Катерина Борисенко(експертка з цифровізації SocialBoost) а також досвідом реалізації ВГБ Полтавщини поділився представник виконавчого комітету м. Кременчука Євген Перевезенцев.

З деталями обговорюваних на форумі аспектів реалізації конкурсу можна ознайомитися у записі нижче:

На прохання учасників форуму додаємо інформацію про потенційні сфери пріоритетних напрямів реалізації проєктів ВГБ Львівської області у 2020 році у рубриці "Допомога" за адресою: https://vgblv.pb.org.ua/files/document/1656/file/15949984045729_vgb-2020.docx (Опис завдань пріоритетних напрямів ВГБ Львівської області у 2020 році).